Kickboksen

Leren Kickboksen

Als kickboks coach ervaar ik dat de klanten gemotiveerd worden om op deze manier aan conditie training te doen. (Kick)bokstraining wordt al snel leuk gevonden en het fanatisme neemt gedurende de training toe. U kunt ervoor kiezen om te boksen of te kickboksen. Een persoonlijke kickboks trainer bekijkt eerst de motoriek van de klant en gaat vervolgens starten met het aanleren van de kickboks technieken. De kickboks oefeningen variëren uiteraard per training zodat iedere training weer op een andere manier ervaren wordt met een nieuwe trainingsprikkel. Er zijn verschillende soorten vechtsporten waarin gespecialiseerd kan worden nadat de basis technieken onder controle zijn. Mijn doel is dan ook om u tijdens de kickbokslessen de basistechnieken aan te leren, te trainen op verschillende combinaties, een hoge conditionele intensiteit te laten ervaren zodat uw conditie verbetert en een hoog fun gehalte te laten creëren. Ik geef de trainingen niet in een aparte kickboksschool maar op mijn eigen trainingslocatie. Kickboksen bied ik aan voor zowel mannen als vrouwen.

Kickboks Groepslessen

Wilt u liever in groepsverband kickboksen? We bieden sinds kort ook kickboks groepslessen aan. We hebben momenteel nog een kleine groep dus er is alsnog goede persoonlijke begeleiding tijdens de groepslessen. Bent u geïnteresseerd in de kickboks groepslessen? Dan kunt u op de website van Personal Fitness Center meer informatie vinden. Informatie over Kickboks Groepslessen

Kickboks training

Mijn opbouw van een kickboks training is meestal als volgt:
  • Warming-up
  • Techniek training
  • Combinatie training
  • Game
Er zijn 2 manieren waarop gekickbokst kan worden: 1 op 1 training met pads en bokszak training. Hierin wordt regelmatig gevarieerd. Er zijn verschillende dagen en tijden mogelijk waarop getraind kan worden. U kunt kiezen voor een kickboks dag training of voor een kickboks avond training. De begeleiding bij kickboksen is vooral voor beginnende boksers van essentieel belang om de kans op blessures zo laag mogelijk te houden. Kickboksen gebeurt namelijk vaak op een intensieve en explosieve manier waarbij er regelmatig verkeerde bewegingen gemaakt kunnen worden. Daarom is personal kickbokstraining in Zaandam en omstreken belangrijk!

Kickboks spullen

Wilt u beginnen met (kick)boksen? Dan kunt u er voor kiezen om eigen kickbokshandschoenen aan te schaffen. Dit is echter niet per se nodig omdat ik zelf de benodigde kickboks set op de trainingslocatie heb liggen. Er zijn verschillende soorten maten kickboks handschoenen te bestellen. Deze maten zijn ook weer onder te verdelen in bokshandschoenen voor dames en voor heren. Als u er dus zelf voor kiest om bokshandschoenen te kopen dan raad ik u aan om zich goed voor te lichten voordat u deze aanschaft, want hoe vervelend zou het zijn als u wilt gaan boksen en de handschoenen zitten niet lekker? Er is echter nog meer kickboks kleding die u mogelijk kunt aanschaffen. Zo zijn er onder andere aparte boksschoenen, kickboks broekjes, kickboks scheenbeschermers en kickboks shirts.

Kickboks voor conditietraining

Kickboksen is absoluut een goede training om uw conditie te verhogen. Tijdens de verschillende techniek- en combinatie trainingen wordt u op het conditionele vlak uitgedaagd terwijl de bewegingen constant variëren. Ook uw uithoudingsvermogen wordt tijdens kickboksen uitgedaagd omdat er korte maar ook lange combinaties worden uitgevoerd. Tijdens de games aan het einde van de training worden tevens korte maar ook lange spellen gespeeld. Door de zogeheten zak training wordt de conditie verhoogd omdat hier afwisselend en gevarieerd mee getraind wordt. Tijdens de stootzak trainingen beweegt de stootzak in bepaalde richtingen zodat snelheid, beweeglijkheid en reactievermogen van u wordt gevraagd.

Kickboks om af te vallen

Kickboksen is de laatste jaren steeds meer een hype geworden omdat een grote doelgroep deze manier van trainen aanspreekt. Mensen vinden het leuk om te doen, verbeteren hun conditie ermee, maar bovenal kunnen we ook door kickboksen afvallen! Afvallen door boksen komt onder andere door de hoge trainingsintensiteit. Verschillende bewegingen op hoge intensiteit waar de hartslag flink van omhoog gaat en waarbij we ook nog moeten nadenken vraagt veel energie van het lichaam. (Kick)boksen is intensieve interval training en hierdoor gaan de stofwisseling en verbranding omhoog. Conclusie: Snel afvallen en kickboksen gaan goed samen. bewerkt-boksen-michellebewerkt-boksen-michelle-en-ria