Het juiste moment bepalen om te starten met het behalen van jouw doel
Fitness op vakantie
2 juli 2023

Het juiste moment bepalen om te starten met het behalen van jouw doel

Het juiste moment bepalen om te starten met het behalen van jouw doel

Veel mensen komt het bekend voor. Je hebt al lange tijd in je hoofd dat je iets wilt behalen dat je nog nooit hebt behaald. Iets dat je niet hebt. Je bent misschien best tevreden over jezelf, maar het is mens-eigen om iets te willen dat je niet hebt. Mensen met overgewicht willen graag slank zijn. Mensen die super slank en dun zijn willen een mooi gespierd lichaam. Mensen die wel tevreden zijn over hun taille zijn misschien niet tevreden over de heupen/billen of andersom. We zijn eigenlijk bijna nooit tevreden. We willen meer!

Prima, die eerste stap is er. Je hebt een idee, en dat idee komt steeds vaker voorbij in jouw gedachten. Daar begint het! De volgende stap is om vooruit te denken. Wat is nou het geschikte moment om er mee te beginnen? Kan ik nu, of over een paar weken gaan starten met het behalen van mijn gewenste doel? Kan ik er de komende maanden prioriteit van gaan maken om mijn gewenste doel te behalen? Kan ik minimaal 3 keer per week gaan trainen? Kan ik er prioriteit van maken om 5-6 keer per dag op een gezonde manier te gaan eten/drinken? Kan ik dat ook plannen? Als ik een drukke dag heb, kan ik dan de dag ervoor mijn maaltijden alvast voorbereiden? Dit is de voorbereiding.

En als het dan eens een week tegen zit qua drukte, of als ik op vakantie ga, of als ik ziek ben? Kan ik die dip mentaal aan? Gaan we daarna gewoon weer vrolijk verder of is het dan gewoon klaar? Je kunt nooit in 1 lijn omhoog recht op jouw doel af gaan. Je zal altijd te maken krijgen met een dip. Het is de kunst om die dip te accepteren, de dip zo kort mogelijk te houden en vervolgens weer door te pakken. Hard trainen en gedisciplineerd eten!

Ik heb zelf altijd prioriteit gegeven aan balsporten zoals voetbal, volleybal, tennis en padel. Maar nu heb ik voor mezelf bepaald dat dit de tijd is om eens een nieuw doel te bepalen; ‘Zoveel mogelijk resultaat behalen in krachttraining’. Hiervan zal ik jullie de komende tijd op de hoogte houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *