Vitaal oud worden
9 mei 2023
Het juiste moment bepalen om te starten met het behalen van jouw doel
30 augustus 2023

Fitness op vakantie

Fitness op vakantie

Het mooie weer is volop aanwezig en de vakantie komt eraan! Je bent lekker bezig in de sportschool en wilt dit ritme graag in de vakantie doortrekken zodat je geen inhaalslag hoeft te maken als je terug komt van vakantie. Hoe doe je dit en wat zijn de mogelijkheden als je op vakantie geen sportschool ter beschikking hebt?

Uiteraard heeft het onder andere te maken met wat voor materialen je ter beschikking hebt. Heb je zelf geen fitness materialen ter beschikking dan zijn er genoeg andere opties. Je zou namelijk verschillende objecten kunnen gebruiken als fitness materiaal. Denk aan flessen water, stenen, balken, potten of andere soortgelijke materialen die je zou kunnen gebruiken als dumbells of barbells. Een tafel zou je kunnen gebruiken om jezelf ermee te kunnen optrekken terwijl je er in schuine positie aanhangt. Laatstgenoemde optie is een voorbeeld van bodyweight training.

Bodyweight training is de manier om zonder trainingsmateriaal toch een goede workout neer te zetten. De volgende oefeningen zou je onder andere kunnen doen zonder trainingsmateriaal:

– Plank recht.

– Plank schuin.

– Sit-up.

– V-up.

– V-up zijwaarts.

– Fiets crunch.

– Alle andere vormen van buikspieren op de vloer.

– Back extension.

– Superman.

– Bird dog.

– Hip thrust.

– Leg raise.

– Push-up.

– Pull-up.

– Squat.

– Split squat.

– Lunge.

– Side lunge.

Uiteraard zijn er nog veel meer krachtoefeningen die je zonder trainingsmateriaal zou kunnen doen. Maar welke cardio oefeningen zou je tijdens jouw vakantie kunnen doen als je geen sportschool ter beschikking hebt? Hardlopen en fietsen/mountainbiken zijn opties, een prachtige heuvel of berg op hiken, maar ook baantjes trekken in het zwembad is een serieus goede optie om jouw conditie te verbeteren. Denk aan een baantje schoolslag op rustig tempo waarna je het volgende baantje schoolslag op maximale snelheid uitvoert. Hierna pak je bijvoorbeeld de rugslag op rustig tempo om te herstellen van jouw maximale inspanning van het baantje ervoor. Vervolgens doe je weer een maximale inspanning tijdens het volgende baantje rugslag. Daarna de borstcrawl en ga zo maar door.

Hopelijk heb ik jou hiermee voldoende inzicht gegeven in de verschillende mogelijkheden om tijdens jouw vakantie toch fit te blijven en als je terug komt van vakantie gewoon weer keihard door te kunnen trainen in de sportschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *