De ronde van Vlaanderen 2017
10 april 2017
KENNIS – DE NIEUWE TREND
23 juni 2017

Het Begin – De Sportschool

LATEN WE STARTEN BIJ HET BEGIN:

Je loopt de sportschool binnen met een doel in gedachten, je wordt lid en begint fanatiek met sporten. De eerste paar weken ben je fanatiek en kom je regelmatig trainen,  je zit in een flow! Na de eerste maand merk je dat je fitter wordt. Uithoudingsvermogen neemt toe en je voelt je sterker worden. Je traint fanatiek door maar merkt dan dat het doel verder weg is dan je denkt. Je maakt nog maar weinig progressie en komt langzaam in de negatieve cirkel terecht.

 

HERKENBAAR?

Door het fanatieke begin heb je misschien wel een aantal traptreden overgeslagen, misschien was je trainingsfrequentie te hoog waardoor je spieren te weinig rust kregen en je dus eerder spierafbraak creëerde dan spieropbouw. Misschien heeft het wel aan je voeding gelegen.

 

WAT NU?

Alle bovengenoemde mogelijke oorzaken hebben uiteindelijk te maken met te weinig kennis. Dan kun je 3 dingen doen: Accepteren en op het huidige niveau blijven steken, zelf kennis proberen op te doen of een personal trainer inschakelen.

Een personal trainer staat constant aan jouw zijde, levert je motivatie en doorzettingsvermogen. Door middel van een periodisering werk je samen aan jouw doel, word je begeleid op het gebied van een gezond voedingspatroon en is de personal trainer jouw mental coach. De persoonlijke aandacht is uiteraard merkbaar tijdens de training, maar ook buiten de training om.

Lukt het jou al een tijdje niet om jouw doel te behalen? Denk hier dan eens over na.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *