afvallen
Deel 1 ‘Waarom val ik niet af’
28 februari 2017
Ronde-van-Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen 2016
28 februari 2017

Deel 2 ‘Waarom val ik niet af’

Afslanken en figuurcorrectie

NOG EEN MOGELIJKE OORZAAK WAARDOOR AFVALLEN NIET LUKT:

Je stopt na een tijd met afvallen doordat mogelijk verschillende hormonen niet meer optimaal werken. Het belangrijkste hormoon om af te vallen is leptine. Leptine wordt ook wel het ‘vet hormoon’ genoemd. Het leptine hormoon geeft een seintje aan de hersenen wanneer je vol zit en de spijsvertering opgevoerd kan worden. Te weinig leptine zorgt ervoor dat het lichaam zuinig zal omgaan met energie en dus minder gaat verbranden, terwijl het honger gevoel wel blijft. Dit maakt afvallen zo goed als onmogelijk. Wil je dus blijven afvallen, dan moet je het lichaam regelmatig een impuls geven zodat het leptine hormoon weer wordt aangemaakt. Dit bereik je door middel van een verhoogde energie-inname: ‘Refeed’.

Helaas is het niet de bedoeling dat je de hele koektrommel leeg eet. Een refeed is bedoeld om je lichaam een boost te geven en niet om jezelf vol te proppen. Een refeed kan het beste bestaan uit koolhydraten. Denk hierbij aan volkoren pasta, volkoren rijst of volkoren brood. Een gebrek aan koolhydraten kan namelijk zorgen voor een verminderde schildklierfunctie. Omdat je je voorraden aan het uitputten bent, zal je energie niveau omlaag gaan. Door je lichaam van een grotere hoeveelheid koolhydraten te voorzien, vul je je voorraden aan en krijg je weer meer energie!
Op een refeed dag helpt het niet om de hoeveelheid eiwitten of vetten te verhogen. Meer vet inname zou op een refeed dag zelfs het resultaat kunnen verminderen! Dit komt omdat het de leptine concentratie verlaagt. Daarom moet een refeed ook niet verward worden met een ‘snipperdag’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.